100x50x60 | 300 Lt Malawi Tankı


eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 01:56
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun süredir forumu takip ederek ve sorular sorarak bu yeni hobimde birşeyler öğrenmeye çalıştım. Kısa bir süre önce bir akvaryum siparişi vererek başladığım yolculuk akvaryumumun elime ulaşması ile hız kazandı. Artık 100x50x60 boyutlarında siyah mobilyalı mdf kaplama güzel bir tanka sahibim. Bundan dolayı öncelikle akvaryumumun imalatını yapan Tuna Akvaryum'dan Deniz Bey'e buradan da eline sağlık diyor ve teşekkür ediyorum.

Akvaryumun kurulumunu 2 gün önce yaptım. Kullandığım malzemeleri aşağıda belirtiyorum;

ATMAN F203 İç Filtre
ATMAN BT-100 Isıtıcı
10 Kg Silis Kum
1 Adet Falez Kaya + 2 Adet Çanakkale Kayası(Öyle deniyormuş gerçek adı bu mu bilmiyorum ama güzel kaya.)
1 Paket Mercan Kırığı (Kumun üzerine serpiştirildi.)

Bu şekilde kurduğum ve iç tasarımını tamamladığım akvaryumum 2 gündür filtre ve ısıtıcısı ile beraber faaliyet halindedir. İlk zamanlar su biraz bulanıktı ama şu anda o problem ortadan kalktı. Yarın akşam veya haftasonu Eminönüne giderek balıklarımı alacağım. Büyük ihtimalle ilk başta 1E 4D şeklinde ve toplam 10 balık olacak şekilde 2 tür besleyeceğim. Sarı Prenses, Iceman ve Kadango üçlüsünden ikisi olacak muhtemelen. Hangilerini bulabilirsem veya çıplak gözle gördüğümde güzel gelirse tercihimi onlardan yana kullanacağım. Tabi tür seçimimde fiyatta önemli bir etken olacaktır. Bunun yanında Eminönünde bulunan akvaryumcular ile alakalı önerileriniz veya tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim :)

Balıkları da aldıktan sonra akvaryumumu tamamlamış olacağım ve iyice oturduktan sonra resimlerini sizlerle paylaşmayı çok istiyorum :)

Fakat son olarak siz değerli akvarist dostlara bir iki sorum daha olacak. Şu anda elimdeki iç filtrede suya hava vermesi için ufak bir hortum var. Su sirkülasyonunda filtrenin temizleyip suyu dışarı verdiği çıkıntının hemen üstünde ufak bir delik daha var ve bu hortumu bağlayıp bir ucunu dışarı verdiğimde su kabarcıkları ile suya hava pompalıyor. Bunları zaten siz benden daha iyi biliyorsunuzdur ama sorum şu ki bu şekilde olduğunda filtre çok ses yapıyor. Bunu çözemedim. Ama filtreyi su yüzeyine olabildiğince yakın tutmaya çalıştım ve yüzeyde daha fazla dalgalanma yapmasını sağlamaya çalıştım. Şu anda su yüzeyinde güzel bir dalgalanma oluyor. Aslında oksijen veren sudaki kabarcıklar değil de su yüzeyindeki hareketlilik diye biliyorum. Bundan dolayı bu hava hortumunu kullanmadan filtreyi bu şekilde çalıştırmaya devam etsem akvaryum suyu yeterli oksijeni alır mı? Veya bu şekilde kullanmayacaksam illa ki bir hava motoru almak zorunda mıyım? Zorundaysam mümkün olduğunca sessiz bir şekilde çalışabilecek bir hava motoru markası veya modeli önerebilir misiniz?

İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Sağlıklı balıklar diliyorum..(darısı başıma) :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuratBurakÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 147
MuratBurakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 02:50
Üstadım benim bildiğim üstüne hortumu takıp dışarı çıkarmazsan, oksijen üretmeyecektir.
Zaten o güzellikte ki bi tanka Hava motoru alıp, hava taşı ile oksijen ihtiyacını karşılayacaksındır en hoş görüntüyü veren hava taşından çıkan köpürcükler bence :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 10:39
[QUOTE=MuratBurak]Üstadım benim bildiğim üstüne hortumu takıp dışarı çıkarmazsan, oksijen üretmeyecektir.
Zaten o güzellikte ki bi tanka Hava motoru alıp, hava taşı ile oksijen ihtiyacını karşılayacaksındır en hoş görüntüyü veren hava taşından çıkan köpürcükler bence :)
[/QUOTE]

Verdiğin bilgiler için çok saol. İlla ki hava motoru gerekiyor anlaşılan :)  Bugünde balıkları alır koyarım diyordum ama bugün hava motorunu alıp bir süre çalıştırıp daha sonra balıkları alıp akvaryuma koymak daha iyi olacak sanırım. Peki önerebileceğin bir marka veya model var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuratBurakÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 147
MuratBurakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 11:08
İnan bende başlayalı daha 2 hafta oldu..
Ben hata yaptım 2 çıkışlı(2 Adet hortum bağlanabiliyor) almadım.. Uygun fiyata 2 çıkışlı bi hava motoru alman yeterlidir.. birde 50 CM hava taşı alırsın uzun akvaryumun arkasına yerleştir köpürcükleri izle =))
Hava veren temizleme motorun var.. Birde hava motoru aldın mı tmm.
Ciğerlerine yeteri kadar bol bol temiz hava çekerler sanırım =D

Yine de benim sözümle haraket etme sen bi bekle şu konuya daha usta birileri cevap yazsın :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akın ESERÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 595
Akın ESERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 11:34
Hava motoru şart degil hava verme olayını iç filtre ilede gerçekleştirebilirsiniz. iç filtre hava verirken çok ses çıkartıyor derseniz hem görüntü olarak daha hoş olan hava motoru ve hava taşı alabilirsiniz. Ucuz ve digerlerine nazaran sessiz hava motoru arıyorsanız champion'nun çift çıkışlı hava motorunu önerebilirim kaliteli hava motoru düşünürsenizde tetratec'in hava motorunu alabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 13:05
[QUOTE=Akın ESER]Hava motoru şart degil hava verme olayını iç filtre ilede gerçekleştirebilirsiniz. iç filtre hava verirken çok ses çıkartıyor derseniz hem görüntü olarak daha hoş olan hava motoru ve hava taşı alabilirsiniz. Ucuz ve digerlerine nazaran sessiz hava motoru arıyorsanız champion'nun çift çıkışlı hava motorunu önerebilirim kaliteli hava motoru düşünürsenizde tetratec'in hava motorunu alabilirsiniz.
[/QUOTE]

Champion ve Tetratec. Bu marka isimlerini hemen aklıma kazıdım. Bugün ilk iş olarak gidip eminönünden hava motoru ve eğer hava motoru ile beraber koymam problem olmayacaksa balıkları da almayı düşünüyorum. Zaten taşlarımın sayısı da biraz az geliyordu gözüme. Bir de hava taşı olursa kaya miktarı daha iyi olacaktır. Hadi hayırlısı diyelim. Ama ne masraflı işmiş bu akvaryum işi arkadaş :) Olabildiğince minimum maliyetle halletmeye çalıştım ama gene de bir ton para gitti :)

Neyse sonuç olarak böyle bir keyfin belli bir maliyeti de olacaktır elbet yapacak birşey yok. Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

Sağlıklı balıklar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m.coşkunÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 265
m.coşkunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 01:34
Öncelikle hayırlı olsun diyerek başlıyayım arkadaşlarında belirttiği gibi hava motoru şart hatta güçlü bir hava motoru almalısın bence gürültüyü asıl çıkarak hava motorundan çok hava taşı aslında kabarcıklar yüzünden oluyor ben atman kullanıyorum çift çıkışlı iki çıkış T vanayla tek hortuma bağlı hava taşına gidiyor.Ben size birde pipo tipi üretim filtresini düşünmenizi tavsiye ederim hem hava taşı vazifesini görüyorken hemde filtre sistemine katkıda bulunuyor.Son olarakta bir ÇANAKKALE li olarak o kayaları çok merak ettim bir foto koyarsanız çok sevinirimiyi1user2011-10-22 01:40:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 17:32
[QUOTE=iyi1user] Öncelikle hayırlı olsun diyerek başlıyayım arkadaşlarında belirttiği gibi hava motoru şart hatta güçlü bir hava motoru almalısın bence gürültüyü asıl çıkarak hava motorundan çok hava taşı aslında kabarcıklar yüzünden oluyor ben atman kullanıyorum çift çıkışlı iki çıkış T vanayla tek hortuma bağlı hava taşına gidiyor.Ben size birde pipo tipi üretim filtresini düşünmenizi tavsiye ederim hem hava taşı vazifesini görüyorken hemde filtre sistemine katkıda bulunuyor.Son olarakta bir ÇANAKKALE li olarak o kayaları çok merak ettim bir foto koyarsanız çok sevinirim[/QUOTE]

Çok saol verdiğin bilgiler için. Hava motoru olayını hallettim. Champion marka hava taşı ile beraber bir hava motoru aldım. Şu an akvaryumda çok güzel bir görüntü var. Onunla beraber 1E 3D şeklinde portakal ciklet aldım. Harika balıklar :)  Fakat bugün olumsuz bir olay oldu. Yine eminönüne gidip besleyeceğim ikinci türü seçip alacaktım. Aklımda bir iki tür vardı ama daha önce hiç adını duymadığım çok güzel bir ciklet türü gördüm ve akvaryumcuya bu malawi mi diye sordum ve evet dedi. Portakal ciklet ile beraber yaşabilir mi dedim evet dedi. Balığın adı ACARA. Fakat eve geldim balıkları akvaryuma koydum. Tekrar bir internetten nasıl bir balık olduğuna iyice bakayım dedim çünkü adını daha önce duymamıştım. Şimdi baktım ki balık american ciklet türü bir balıkmış. Balık çok güzel bir problemim yok o anlamda ama ben malawi tankı kurdum ve 2 tür malawi besleyeceğim dedim ona rağmen gitti bu olur dedi adam. Şimdi ne yapsam bilemedim. Bunlar beraber yaşayabilir mi yoksa geri götüreyim mi balıkları. Çok sağlam da fırça kayacağım ama akvaryumcuya.. Ben bilgisiz olabilirim ama sen malawi diye american ciklet veremezsin arkadaş. Beraber yaşabiliyor olsalar bile.

Sizden ne yapmam daha doğru olur konusunda değerli görüşlerinizi bekliyorum..

Edit : Acara balıkları iade ettim ve yerine 1E 3D mavi prenses aldım. Tabi ki mp leri bu hatayı yapan akvaryumcudan değilde portakalları aldığım yerden aldım. Yani paramı sorgusuz sualsiz iade ettiler. Çünkü böyle bir hata yapan bir yere balıkların cinsiyetinin 1E 3D şeklinde vereceğine de güvenemem. Artık akvaryumda 1E 3D şeklinde portakal ve mavi prenses var :)
eatli822011-10-23 19:30:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir